Välja kroppsskydd

Att välja kroppsskydd till MC kan vara svårt och det finns lika många "förstå-sig-påare" som det finns märken på ryggskydd. Så vad ska man titta på när du väljer ett skydd som både passar din körning och kroppsform. 

Om man som tjej har varit i MC-butiker runt om i Sverige har man förstått att det flesta skydd är sydda för mäns kroppar och att nästan samtliga skydd kommer kommer sitta någonstans runt naveln istället för runt höften. Engelska KNOX har tänkt till, gjort om, gjort rätt när de skapat sina ryggskydd och skyddsjackor. Mjuka följsamma MICRO-LOCK skydd gör att jackan, eller för den delen det vanliga ryggskyddet sitter på plats och inte trycks upp i nacken efter man taget tre kurvor på vägarna.

Med Level-2 skydd i rygg, armbågar och axlar och väl utformad stretch tillsammans med det slitstarka mesh-tyget gör deras jackor otroligt smidiga och användbara. Bara en sån sak som ett snyggt ryggskydd som du kan använda precis som det är eller under din favoritskjorta när du ska ner och köpa en glass.
Godkänd som MC-jacka för de varma sommardagarna eller ett lager under RUKKA eller KLIM-jackan 


Ett ryggskydd ska vara något självklart och enkelt, det får aldrig störa körningen eller bli något som irriterar och lösningen stavas KNOX. 

 

Självklart har vi många olika storlekar och färger hemma för att testa, Välkomna in