Recension av Klim Krios Hjälm

Vi lämnade ut en hjälm till en av våra kunder som åker väldigt mycket motorcykel för test. Kör och kom tillbaka och säg precis vad du tycker om den. Använd den precis som du brukar. Ge oss sen den ärliga sanningen om hjälmen.

Anledningen är att ingen i personalen hunnit med att testa just denna hjälmen. Syftet är att vi ska kunna stå för vad vi säljer och tro på våra produkter. Då måste de testas ordentligt. Det är självklart högintressant att låta någon helt oberoende testa prylarna.

Lars kom tillbaka och var positivt överraskad av Klims första steg in i Adventurehjälmar.

Här är hans text som han skickade till oss. Vi har inte bytt ut ett enda ord eller redigerat texten på något vis.

 

Har haft förmånen att få prova Klim Krios Karbon Adventure Vanquish under ett par veckor då jag hunnit med ca. 80 mil. Släpper bomben direkt, detta är en fantastisk hjälm! Kör ca. 2000 mil hoj per säsong och har mycket höga krav på min personliga utrustning. Har i dag Touratechs variant av Schuberts E1 och innan dess en Aventuro Carbon som bygger på en Nexx hjälm fast i kolfiber. Båda dessa hjälmar har jag varit mycket nöjd med och de har fått riktigt bra omdömen, så Klim hade lite att konkurrera med. Mitt första intryck när jag provade hjälmen i butik var att den är extremt lätt och bekväm men kändes kanske inte lika ombonad som min Schubert hjälm. Inredningen är bekväm och skön men tunnare och sluter inte tätt på samma sätt. Detta gjorde att jag utgick ifrån att den förmodligen skulle vara ganska högljudd. Blev oerhört förvånad när det visade sig att den var tystare än min Schubert hjälm! Dessutom så fanns det inte tillstymmelse till turbulens eller vibrationer som påverkar synfältet. Jag inser att detta beror på typ av hoj, personens längd, sittställning m.m. men jag kan bara återge mina erfarenheter. Kör en Ktm 1290 Super Adventure S och på den så är Klim Krios överlägsen när det gäller turbulens och vindbrus. Installerade en Scala Packtalk vilket var smidigt, högtalarna har ett naturligt utrymme utan att klämma mot öronen. Det ingår två visir, (klart och mörkt), och pinlock. Hjälmen känns välventilerad och ventilen är lätt att justera med handskarna på. Kan inte annat än att ge denna hjälm ett mycket högt betyg. Jag har jämfört den med erkända premium hjälmar i en högre prisklass och i min bok så vinner den ganska klart.